Craving cake? Masz trzy jabłka?
Masz szczęście.
Nie ma wątpliwości, że jabłka są pyszne, ale w połączeniu z innymi składnikami też mogą zdziałać cuda.
Jeśli uwielbiasz placki z jabłkami, to pokochałbyś to ciasto z jabłkami.
Składniki są dość proste, więc być może macie je łatwo dostępne, jeśli już wcześniej piekliście.
Czy wiesz, że jabłka zawierają różne rodzaje antyoksydantów, w tym florydzynę, kwercetynę, katechinę i kwas chlorogenowy?
Nie musimy Cię przekonywać o tym, jak pyszne i zdrowe są jabłka, prawda?
Ten przepis uzyskał 8 milionów wyświetleń.


Oto, czego będziesz potrzebować:
- 8-calowa okrągła forma do pieczenia
- 3 średnie jajka w temperaturze pokojowej
- 1/3 szklanki lub 75 gramów cukru


- 1 łyżka stołowa lub 8 gramów cukru waniliowego
- 2/3 szklanki + 1/3 szklanki lub 150 gramów mąki
- 2 łyżeczki lub 10 g proszku do pieczenia


- 1/3 szklanki lub 100 g roztopionego masła
- 3 świeże jabłka
- 3 łyżki cukru
- Cynamon w proszku


Jak zrobić ciasto:
Krok 1. Rozbij swoje trzy jajka w misce. Używając ręcznego miksera, wymieszaj jajka do uzyskania piany.
Krok 2. Po uzyskaniu pożądanej konsystencji, dodaj 1/3 szklanki cukru i wymieszaj. Po minucie dodaj jedną łyżkę cukru waniliowego. Miksuj, aż do momentu, gdy dobrze się połączy.


Krok 3. Dodaj 2/3 szklanki + 1/3 szklanki przesianej mąki i dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji.
Krok 4. Dodaj 1/3 szklanki roztopionego masła. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.


Krok 5. Umyj i osusz jabłka, a następnie obierz je ze skórki. Pokrój je na kawałki wielkości 3 cm. Odstaw na bok.
Krok 6. Wyłóż swoją formę do pieczenia papierem pergaminowym, a następnie natłuść.


Krok 7. Dodaj swoje jabłka i wymieszaj trzy łyżki cukru. Dobrze wymieszaj, aż wszystkie jabłka będą pokryte, a następnie posyp trochę cynamonu w proszku. Pachnie tak dobrze, prawda?
Krok 8. Wlej ciasto i stuknij w formę do pieczenia, aby uwolnić nadmiar powietrza.


Krok 9. Piecz swoje ciasto przez 35 minut w temperaturze 180 ° C / 356 ° F w rozgrzanym piekarniku.
Krok 10. Zdejmij ciasto z patelni. Można już to podawać, ale jak twierdzi piekarz, znalazła coś, co sprawi, że to ciasto będzie jeszcze lepsze.


Krok bonusowy:
Włóż ciasto z powrotem do formy do pieczenia i do piekarnika i broil przez 3 kolejne minuty, aby uzyskać tę złotą i chrupiącą skórkę.
Spójrzcie tylko na to ciasto. Już sobie wyobrażacie jak wspaniale pachnie, a smak?
Według Eveliny, właścicielki kanału YouTube Kirschnenko Kanal, smak tego Apple Cake jest boski.


To ciasto można podać na ciepło lub schłodzone – do wyboru.
Możesz również umieścić trochę bitej śmietany, jeśli chcesz. Jesteśmy pewni, że każdy pokocha ten prosty, ale wspaniały tort jabłkowy. Co o tym sądzicie?
Uzyskaj pełne instrukcje w tutorialu wideo poniżej!
Proszę podziel sie tym to ze swoimi przyjaciółmi i rodziną.