Oreos owinięte bekonem to winny odpust, któremu od czasu do czasu każdy musi ulec.
Jeśli nigdy nie miałeś jednego, nie wiesz, co tracisz na.
Może być najlepiej, aby tak pozostało, w rzeczywistości, ponieważ po spróbowaniu Oreo owiniętego bekonem, nie będziesz w stanie ich odłożyć. Zdjęcia tych smakowitych smakołyków nie bez powodu stają się wirusowe na Instagramie. Sprawiają, że nasze usta nabierają wody na sam ich widok!
View this post on InstagramA post shared by Blair (@northern_bbq_brew)
Większość osób decyduje się na ich smażenie w głębokim tłuszczu.
Wystarczy owinąć Oreos plasterkiem boczku, przytrzymać wykałaczką, a następnie wrzucić na ulubiony olej. Wychodzą wyglądające i smakujące wspaniale.
View this post on InstagramA post shared by Marcelino Joe barragan (@barragans_sd)
Jeśli chcesz pominąć olej, istnieje również opcja wędzenia owiniętych bekonem Oreos w wędzarce lub gotowania ich na grillu.
Grillowanie ich wydaje się być sposobem, aby przejść na grillu get-together.
View this post on InstagramA post shared by autoworksoffroad (@autoworksoffroad)
Technika z pieca:
Jeśli chcesz wybić ich garść na raz i nie martwisz się o dodanie dodatkowego smaku, możesz upiec je na tackach w piekarniku. Byłby to dobry sposób na przygotowanie setek z nich naraz, gdybyś podawał je jako przystawkę na przyjęciu.
View this post on InstagramA post shared by Ben | Smokin’ Idahoan (@smokin_idahoan)
Jeśli czujesz się naprawdę szalony, możesz użyć także innych rodzajów Oreos.
Przynajmniej jedna osoba na Instagramie zrobiła przepysznie wyglądające S’Mores Oreos owinięte bekonem. Były one wędzone na grillu w temperaturze 250F° przez 45 minut, aby uzyskać ten poziom doskonałości. Następnie Sm’Oreos zostały umieszczone z powrotem w oryginalnej tacy i podane.
View this post on InstagramA post shared by Jason Wilson – Meat Therapy (@meat.therapy)
Łatwo zauważyć, jak zawijanie Oreosów w bekon stało się tak popularne.
Każde zdjęcie, na które patrzymy z tej niezdrowej przekąski sprawia, że natychmiast chcemy wyrzucić do kosza wszelkie pomysły na diety. Te małe bomby kaloryczne to coś, czego nie możemy mieć dość.
View this post on InstagramA post shared by Lustr Kitchen (@lustrkitchen)
Blog kulinarny Crave The Good zaleca, aby nie owijać boczku wokół Oreos zbyt ciasno, ponieważ nie chcemy zgnieść ciasteczek. Ponadto, zachęcają kucharzy do wypróbowania również innych ulubionych ciasteczek. Na przykład, zrobiła również bacon-wrapped maple cookies i bacon-wrapped chocolate chip cookies.
View this post on InstagramA post shared by @starkeydreams
Jeśli chodzi o ciasteczka owinięte bekonem, niebo jest granicą.
Nie można się też pomylić z klasycznymi Oreosami owiniętymi bekonem. Kluczem jest słodkie, słone i dymne połączenie smaków. Przepis w najbardziej podstawowej formie zamieściliśmy poniżej:
View this post on InstagramA post shared by Lou Kittrell (@bluesandbarbq)
Składniki:
- 1 Opak Oreos
- 1 Pakiet z Bekon w cienkich plasterkach
- 1 Butelka z Colej anola
Instrukcja Przepis:
1. Weź każde Oreo i owiń wokół niego plasterek boczku. Jeśli paski są wyjątkowo długie, może być konieczne pocięcie ich na mniejsze kawałki. Owiń tyle lub tak mało bekonu wokół każdego Oreo, jak chcesz. Następnie przełóż wykałaczkę przez środek każdego z nich, aby utrzymać małe zawiniątko razem.
2. Uzyskaj olej rzepakowy do temperatury na patelni i przygotuj się do smażenia. Możesz użyć tylko tyle oleju, aby wykonać zadanie lub użyć tyle, aby zanurzyć i głęboko usmażyć Oreos. Jeśli nie przeszkadzają ci dodatkowe kalorie, opcja smażenia w głębokim tłuszczu sprawi, że Oreos będą najbardziej chrupiące.
3. Smaż każde zawinięte w bekon Oreo w oleju rzepakowym, aż bekon na zewnątrz będzie ładny i chrupiący. Pozwól im ostygnąć przed jedzeniem. Położenie ich na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym na kilka minut pomoże wchłonąć dodatkowy gorący olej. Wtedy będą gotowe, by się nimi cieszyć!
Sprawdź film na Instagramie kogoś przygotowującego ten przepis Bacon-Wrapped Oreo poniżej.
Proszę podziel sie tym to ze swoimi przyjaciółmi i rodziną.
View this post on InstagramA post shared by Johan Tornberg (@kamadojoehan)