Jeśli kochasz gotować, z pewnością próbowałeś odtworzyć różne przepisy.
Wielu twórców treści na YouTube dzieli się wspaniałymi przepisami, takimi jak dania z różnych krajów.
Istnieją również popularne hacki kulinarne lub przepisy z TikTok.
Każdy przepis nas ekscytuje, ponieważ uczymy się doceniać różne kuchnie. Każdy przepis łaskocze nasze kubki smakowe i po prostu uzależniamy się od próbowania tak wielu, jak to tylko możliwe.
Ale będą chwile, kiedy po prostu chcemy ugotować coś prostego i znajomego. Czasami najprostsze składniki smakują tak dobrze.
Prosta i pyszna kapusta


MoonyKitchen, popularne konto YouTube w Korei i innych częściach świata, opublikowało film, który uzyskał ponad 2,1 mln wyświetleń.
To, co wyróżnia ten film, to fakt, że jego przepis jest prosty.
Zgodnie z jego opisem na YouTube, jest tak pyszny, że gotuje go prawie codziennie.
Kapusta na śniadanie, ktokolwiek?


Niektórym trudno jest uwierzyć w jego twierdzenia, ale ma to sens. W końcu w tym przepisie chodzi o kapustę i marchew.
Aby odtworzyć ten przepis, będziesz potrzebować:
- Połowa kapusty (duża) lub jedna cała, jeśli używasz średniej kapusty
- 1 duża marchewka
- Cebula


- Czosnek
- Sól
- Pieprz
- Ocet (jest opcjonalny, ale robi ogromną różnicę)


To wszystko! Teraz, jeśli jesteś gotowy, ugotujmy ten prosty, ale pyszny posiłek.
Oto jak to zrobić:
Krok 1. Umyj warzywa.
Krok 2. Pokrój kapustę na kawałki o grubości około 1/8 cala. Odłóż na bok.


Krok 3. Weź marchewkę i obierz ją. Cienko poszatkuj marchewkę na 1 1/2 – 2 calowe paski.
Krok 4. Posiekaj drobno cebulę. Gdy wszystko będzie gotowe, rozgrzej patelnię.
Krok 5. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, a następnie podsmaż czosnek i cebulę. Upewnij się, że się nie przypalą.
Chcemy uzyskać złotobrązową teksturę, ale nie spaloną. Czy podczas gotowania najpierw dodajesz cebulę czy czosnek?


Krok 6. Gdy cebula się zeszkli, dodać marchewkę. Smażyć do momentu ugotowania.
Krok 7. Dodaj kapustę. Kapusta może być trudna do podsmażenia, więc możesz użyć dwóch szpatułek.
Nie martw się, ponieważ po ugotowaniu kapusta zmniejszy swoją objętość.


Krok 8. Gdy lekko zbrązowieje, dodać sól i pieprz do smaku.
Krok 9. Dodaj trochę octu, jeśli używasz.


Krok 10. Podawać na ciepło z ryżem, jajkiem lub jako dodatek do dowolnego innego dania.
Widząc końcowe rezultaty, zrozumiemy, dlaczego gotuje go prawie codziennie.
Jest prosty i tani, a można go mieszać i łączyć z prawie każdym ulubionym daniem.
Można go łączyć z ryżem, ramenem, kiełbasą, stekiem, a nawet chlebem. Smak jest prosty, ale pyszny. To, co w nim uwielbiamy, to chrupkość warzyw.


Oprócz gotowania w zaledwie kilka minut, jesteś w stanie zaserwować swojej rodzinie zdrowy posiłek.
Marchew jest pełna błonnika, białka, witamin A, K, C, a nawet wapnia.
Kapusta również przynosi wiele korzyści. Pojedyncza porcja może dostarczyć folianów, manganu, witaminy B6, potasu i magnezu.


Jak niesamowite to jest?
Obejrzyj pełny samouczek poniżej!
Proszę podziel sie tym z przyjaciółmi i rodziną.